Пръскане против хлебарки

Хлебарки – какво представляват? Видове хлебарки. Къде живеят хлебарките? Борба с хлебарки. Препарати срещу хлебарки. Интересни факти за хлебарките.

Хлебарките (Blattodea) са сред най -примитивните живи насекоми с крила. Съществуват над 320 милиона години. Хлебарката се характеризира със сплескано овално тяло, дълги нишковидни антени и блестяща черна или кафява кожена кожа. Главата е наведена надолу, а устата сочи назад, вместо напред или надолу, както е при повечето други насекоми. Мъжките хлебарки обикновено имат два чифта крила, докато при женските- някои видове са безкрили или имат остатъчни крила. Хлебарката предпочита топла, влажна и тъмна среда и обикновено се среща в тропически или друг мек климат. Само няколко вида са станали вредители. Насекомото уврежда повече материал, отколкото консумира и излъчва неприятна миризма. Хранителните навици на хлебарките включват както растителни, така и животински продукти- предпочитанията им включват храна, хартия, дрехи и книги до мъртви насекоми, особено дървеници. За борба с хлебарки се използват инсектициди.

Информация за хлебарките

Най- разпространените видове хлебарки в България са немската хлебарка и ориенталската хлебарка. Немската хлебарка е светлокафява и има две ивици зад главата си. Немската хлебарка е една от най- малките в света.  Има крила, но не може да лети. Могат да тичат много бързо и се движат много бързо. Антените им обоковено са по- дълги от телата им и им служат за опознаване на средата, намиране на храна и общуване с други хлебарки. Мъжките възрастни немски хлебарки са стройни и  по -малки от женските, които са малко по -големи и по -широки в корема. Когато женските възрастни немски хлебарки са бременни, те имат капсула от яйца или оотека, която може да се види стърчаща от края на корема. Яйчната капсула съдържа около 40 яйца от немски хлебарки.Женската немска хлебарка носи яйцата около 24 часа преди да ги скрие на подходящо  място. 

При нашествие на немска хлебарка ще се третират райони, където хлебарките са забелязани или е вероятно да се крият. Знанията за немската хлебарка са жизненоважни за ефективната борба с хлебарки. Например, младите хлебарки често се хранят с изпражненията на възрастните хлебарки в зоните на „агрегиране“, докато възрастните са навън и търсят храна. Колкото и гротескно да звучи това, това е ключът към борбата с вредителите, който спомага за навременното и ефективно премахване на хлебарки. Професионалните примамки са бавнодействащи. Когато възрастните започнат да се хранят със стръв, те приготвят последно ястие за младите хлебарки. Те живеят достатъчно дълго, за да усвоят стръвта, да се върнат в общия си терен и да оставят окончателното си наследство за бъдещите млади хлебарки.

до 30 кв. м.

0 лв
 • С включен ДДС
 • до 30 м2
 • Време за реакция до 24 ч
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

3 часа карантинен период

до 100 кв. м.

0 лв
 • С включен ДДС
 • до 100 м2
 • Време за реакция до 24 ч
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

3 часа карантинен период

до 200 кв. м.

0 лв
 • С включен ДДС
 • до 200 м2
 • Време за реакция до 24 ч
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

3 часа карантинен период

Борба с хлебарки

За успешна борба с хлебарки Ви съветваме да се свържете с професионална ДДД фирма или фирма за пръскане срещу хлебарки. Поради спецификата на този вид вредител и професионалния опит и препарати срещу хлебарки от ДДД фирма ще си гарантирате окончателното премахване на хлебарките. 

Ние от “СДД ЕКСПЕРТ” ООД даваме 100% гаранция за извършените ДДД услуги. Изберете ни като Ваш партньор в борба с вредители и няма да съжалявате. 

„СДД ЕКСПЕРТ“ ООД подхожда към клиентите си с професионално отношение.
ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА!

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА НОВИНИ

Получавайте новини за промоции и изгодни оферти!